Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Јавен повик за избор на обучувач(кa) - Продолжен рокот за пријавување 21Mar
2018

Јавен повик за избор на обучувач(кa) - Продолжен рокот за пријавување

Партнерите објавуваат јавен повик за обучувач(кa) коj(a) ќе бидe ангажиран(a) на обукa во периодот помеѓу април и мај 2018 година.

Управниот одбор го одржа третиот состанок

Управниот одбор го одржа третиот состанок

13 mars 2018
Ова е втората година од спроведувањето на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“. Денес, трите партнери: АЛДА Скопје, Европско движење и Здружение на финансиски работници,...

Ова е втората година од спроведувањето на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“. Денес, трите партнери: АЛДА Скопје, Европско движење и Здружение на финансиски работници, го одржаа третиот состанок на управниот одбор.

Се одржа конференцијата „Нови предизвици, нови...

Се одржа конференцијата „Нови предизвици, нови...

20 dhjetor 2017
На 18 декември 2017, со почеток од 10 во ЕУ Инфо Центарот во Скопје се одржа конференцијата „Нови предизвици, нови перспективи за локалната демократија“. Конференцијата беше официјално отворена од...

На 18 декември 2017, со почеток од 10 во ЕУ Инфо Центарот во Скопје се одржа конференцијата „Нови предизвици, нови перспективи за локалната демократија“. Конференцијата беше официјално отворена од страна на Амбасадорот на Франција, Н.Е. г Кристијан Тимоние  и заменик министерот за Локална самоуправа, г. Дејан Павлески. 

Јавен оглас за надворешен евалуатор

Јавен оглас за надворешен евалуатор

18 dhjetor 2017
Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА Скопје, Здружението на финансиски работници на локалните самоуправи и јавните претпријатија и Европското движење го спроведуваат проектот „Граѓанските...

Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА Скопје, Здружението на финансиски работници на локалните самоуправи и јавните претпријатија и Европското движење го спроведуваат проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“, финансирана од делегацијата на Европската Унија во Скопје преку ИПА програмата за финансиска поддршка на граѓанското општество и медиумите 2015.

„Нови предизвици, нови перспективи за локалната демократија“ ќе отвори дискусија за развојот на локалната демократија
15 dhjetor 2017

„Нови предизвици, нови перспективи за локалната демократија“ ќе отвори дискусија за развојот на локалната демократија

На 18 декември 2017, со почеток од 10 во ЕУ Инфо Центарот во Скопје ќе се одржи конференцијата „Нови предизвици, нови перспективи за локалната демократија“. На конференцијата ќе учествуваат претставници на Министерството за локална самоуправа, дипломатски претставништва во Скопје, членови на општински совети, експерти од областа на локалната самоуправа, граѓански организации и други чинители од локално значење.

First19202122232425262728

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2023 by Softage
Back To Top
123movies