Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Рурална Коалиција и Општина Старо Нагоричане 20Gush
2018

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Рурална Коалиција и Општина Старо Нагоричане

На 17 август 2018 година,  невладината организација Рурална Коалиција – Куманово и Општина Старо Нагоричане официјално го потипишаа Меморандумот за соработка за имплементација на проектот „Локалната...
Повик за понуда за лектор по македонски јазик

Повик за понуда за лектор по македонски јазик

13 gusht 2018
АЛДА Скопје објавува повик за избор на лектор по македонски јазик за потребите на проектот Граѓанските организации во служба на локалната демократија.
АЛДА Скопје објавува повик за избор на лектор по македонски јазик за потребите на проектот Граѓанските организации во служба на локалната демократија.
Започна проектот за Стратегија за лица со инвалидност

Започна проектот за Стратегија за лица со инвалидност

9 gusht 2018
Здружението на лица со целебрална парализа – Велес одржа Промотивна конференција како дел од активностите на проектот “Стратегија за лица со инвалидност – Лапли” на 26 јули 2018 година во...

Здружението на лица со целебрална парализа – Велес одржа Промотивна конференција како дел од активностите на проектот “Стратегија за лица со инвалидност – Лапли” на 26 јули 2018 година во Велес. Целта на проектот е да ги поттикне граѓанските организации кои работат со лица со попреченост да учествуваат во креирање на јавните политики во општините Кавадарци, Градско и Чашка.

Организиран првиот Форум за креирање политики на локално...

Организиран првиот Форум за креирање политики на локално...

8 gusht 2018
Локалната акциона група Агро Лидер го организираше првиот форум како дел од активностите на проектот „Здружени за доброто на заедницата“ на 1 август 2018 година во општина Прилеп. Агро Лидер е една од...

Локалната акциона група Агро Лидер го организираше првиот форум како дел од активностите на проектот „Здружени за доброто на заедницата“ на 1 август 2018 година во општина Прилеп. Агро Лидер е една од грантираните организации во рамки на проектот “Граѓанските организации во служба на локалната демократија”.

Спроведени две активности на терен во Тетово
31 korrik 2018

Спроведени две активности на терен во Тетово

Во периодот од 17-30 јули беа спроведени две активности на терен во рамките на проектот „Жителите на Шарпланинските села и граѓанските организации со заедничка соработка за придонес во развојот на планинскиот туризам во руралните средини на општина Тетово”.

First19202122232425262728Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2024 by Softage
Back To Top