Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE 19Nën
2018

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

АЛДА е партнер на проектот ENLARGE, финансиран од Европската истражувачка програма Хоризонт 2020, кој се фокусира на ефективноста, легитимноста и институционалната одржливост на заедничките процеси на полето на...
Традиционални детски игри организирани во Градско

Традиционални детски игри организирани во Градско

16 nëntor 2018
На 15.11.2018 година во ООУ Даме Груев - Општина Градско како дел од проектот “Кампања за создавање на позитивни животни практики, здрави навики и вредности!” беше спроведена активноста „Активности...

На 15.11.2018 година во ООУ Даме Груев - Општина Градско како дел од проектот “Кампања за создавање на позитивни животни практики, здрави навики и вредности!” беше спроведена активноста „Активности на стари, традиционални детски игри “.

Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во...

Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во...

9 nëntor 2018
На ден 09.11.2018 година во ООУ “Васил Главинов” и ООУ “Кирил и Методиј” - Општина Велес беа спроведени две активности: „Активности за иновациски игри” и „Спортување на...

На ден 09.11.2018 година во ООУ “Васил Главинов” и ООУ “Кирил и Методиј” - Општина Велес беа спроведени две активности: „Активности за иновациски игри” и „Спортување на улица, на маало “како дел од проектот “Кампања за создавање на позитивни животни практики, здрави навики и вредности!”

Оддржана меѓународната конференција „Европска...

Оддржана меѓународната конференција „Европска...

9 nëntor 2018
На 6 и 7 ноември 2018 година во Големата сала на Совет на Град Скопје се одржa меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и локалните...

На 6 и 7 ноември 2018 година во Големата сала на Совет на Град Скопје се одржa меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и локалните власти“ организирана од страна на Европското Движење на Република Македонија и Европската асоцијација за локална демократија – АЛДА Скопје во рамките на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“.

Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор
8 nëntor 2018

Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор

Две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор беа промовирани за време на меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и локалните власти“ организирана на 6 и 7 ноември 2018 година од страна на Европското Движење на Република Македонија и Европската асоцијација за локална демократија – АЛДА Скопје, во рамки на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ поддржана од ИПА програмата за граѓанско општество и медиуми како и Централната европска инцијатива (ЦЕИ).

First14151617181920212223Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2023 by Softage
Back To Top
123movies