Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Организирани обуки од  ИСИЕ  за јакнење на капацитетите на граѓанските организации 6Sht
2018

Организирани обуки од ИСИЕ за јакнење на капацитетите на граѓанските организации

       Во рамките на проектот на Институтот за стратешки истражувања и едукација - ИСИЕ,„Јакнење на капацитетите на граѓанските организации за остварување на правата на граѓаните за...
Потпишан меморандум за соработка помеѓу Рурална...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Рурална...

20 gusht 2018
На 17 август 2018 година,  невладината организација Рурална Коалиција – Куманово и Општина Старо Нагоричане официјално го потипишаа Меморандумот за соработка за имплементација на проектот „Локалната...

На 17 август 2018 година,  невладината организација Рурална Коалиција – Куманово и Општина Старо Нагоричане официјално го потипишаа Меморандумот за соработка за имплементација на проектот „Локалната заедница и општината заеднички ја креираат Стратегијата за локален економски развој“.

Настанот се одржа во Старо Нагоричане во присуство на градоначалничката на општината, Жаклина Јовановска како и извршната директорка на Рурална Коалиција, Лилјана Јоноски. 
 

Повик за понуда за лектор по македонски јазик

Повик за понуда за лектор по македонски јазик

13 gusht 2018
АЛДА Скопје објавува повик за избор на лектор по македонски јазик за потребите на проектот Граѓанските организации во служба на локалната демократија.
АЛДА Скопје објавува повик за избор на лектор по македонски јазик за потребите на проектот Граѓанските организации во служба на локалната демократија.
Започна проектот за Стратегија за лица со инвалидност

Започна проектот за Стратегија за лица со инвалидност

9 gusht 2018
Здружението на лица со целебрална парализа – Велес одржа Промотивна конференција како дел од активностите на проектот “Стратегија за лица со инвалидност – Лапли” на 26 јули 2018 година во...

Здружението на лица со целебрална парализа – Велес одржа Промотивна конференција како дел од активностите на проектот “Стратегија за лица со инвалидност – Лапли” на 26 јули 2018 година во Велес. Целта на проектот е да ги поттикне граѓанските организации кои работат со лица со попреченост да учествуваат во креирање на јавните политики во општините Кавадарци, Градско и Чашка.

Организиран првиот Форум за креирање политики на локално ниво од страна на Агро Лидер
8 gusht 2018

Организиран првиот Форум за креирање политики на локално ниво од страна на Агро Лидер

Локалната акциона група Агро Лидер го организираше првиот форум како дел од активностите на проектот „Здружени за доброто на заедницата“ на 1 август 2018 година во општина Прилеп. Агро Лидер е една од грантираните организации во рамки на проектот “Граѓанските организации во служба на локалната демократија”.

First17181920212223242526Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2023 by Softage
Back To Top
123movies