Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Охрид и Југозападниот регион како значајни фактори во евроинтегративниот процес 12Dhj
2019

Охрид и Југозападниот регион како значајни фактори во евроинтегративниот процес

Европското движење во Република Северна Македонија (ЕМ-МК) на 10.12.2019, во Охрид организираше панел дискусијата на тема „ Евроинтеграциските процеси во развојните перспективи на општина Охрид и Југозападниот...
Обновен јавен повик за обучувач

Обновен јавен повик за обучувач

11 dhjetor 2019

Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА Скопје го обновува јавниот повик за обучувач за обуката:

Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА Скопје го обновува јавниот повик за обучувач за обуката:

Обуки за граѓанските организации и општините

Обуки за граѓанските организации и општините

4 dhjetor 2019
Во рамките на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“, во текот на декември 2019 година ќе се одржат две дводневни обуки чија цел е зајакнување на капацитетите на...

Во рамките на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“, во текот на декември 2019 година ќе се одржат две дводневни обуки чија цел е зајакнување на капацитетите на организациите и општините. 

Јавен повик за избор на обучувачи

Јавен повик за избор на обучувачи

29 nëntor 2019

Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА Скопје објавува јавен повик за обучувачи кои ќе бидe ангажирани за две обуки во декември 2019 година.

Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА Скопје објавува јавен повик за обучувачи кои ќе бидe ангажирани за две обуки во декември 2019 година.

Публикација „Истражување на финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти”
25 nëntor 2019

Публикација „Истражување на финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти”

На кој начин општините ги поддржуваат граѓанските организации? Дали соработката помеѓу локалната самоуправа и граѓанскиот сектор е подобрена? Кои општини јавно објавиле повик за проекти? Публикацијата “Истражување на финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти” ги содржи одговорите на овие прашања и многу повеќе. 

First45678910111213Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2023 by Softage
Back To Top
solarmovie