Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Препораки од вториот форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина 26Dhj
2022

Препораки од вториот форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Во рамките на проектот „ Strengthening local participation and cooperation through partnership of Public Authorities and CSOs in Bosnia and Herzegovina – LINK 4 Cooperation “ финансиран од...
Втор форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и...

Втор форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и...

26 dhjetor 2022
Во рамките на проектот „ Strengthening local participation and cooperation through partnership of Public Authorities and CSOs in Bosnia and Herzegovina – LINK 4 Cooperation “ финансиран од...

Во рамките на проектот „ Strengthening local participation and cooperation through partnership of Public Authorities and CSOs in Bosnia and Herzegovina – LINK 4 Cooperation “ финансиран од Европската Унија, на 9 декември 2022 година во Приједор се одржа вториот Форум за споделување на најдобрите практики на соработката на граѓанските организации и локалната самоуправа, кој собра над 60 учесници.

Доделување на Европската ознака за изводреност на...

Доделување на Европската ознака за изводреност на...

26 dhjetor 2022
Завршувајќи ги годишните активности за проектот Европската ознака за изводреност на управувањето во Хрватска, Северна Македонија и Косово*, на 22 ноември 2022 година се одржа настанот за доделување награди во Скопје,...

Завршувајќи ги годишните активности за проектот Европската ознака за изводреност на управувањето во Хрватска, Северна Македонија и Косово*, на 22 ноември 2022 година се одржа настанот за доделување награди во Скопје, Северна Македонија.

Добри практики од нашите соседи : Локални иницијативи од...

Добри практики од нашите соседи : Локални иницијативи од...

8 gusht 2022

Проектот Link 4 cooperation, финансиран од страна на Европската унија споделува добри практики поврзани со добро владеење.

Проектот Link 4 cooperation, финансиран од страна на Европската унија споделува добри практики поврзани со добро владеење.

Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални чинители во соработката меѓу Народна Република Кина и Република Северна Македонија
4 gusht 2022

Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални чинители во соработката меѓу Народна Република Кина и Република Северна Македонија

Соработката помеѓу локалните власти од Македонија и Кина, или парадипломатијата,  е тема за која има нема многу истражувања. Во соработка со ЕСТИМА – Здружение за креирање стратегии, истражување, образование и промоција на меѓународни вредности, АЛДА го даде својот допринос со кратко истражување насловено „Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални чинители во соработката меѓу Народна Република Кина и Република Северна Македонија“. 

12345678910Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2024 by Softage
Back To Top