Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Втор форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина 26Dhj
2022

Втор форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Во рамките на проектот „ Strengthening local participation and cooperation through partnership of Public Authorities and CSOs in Bosnia and Herzegovina – LINK 4 Cooperation “ финансиран од...
Доделување на Европската ознака за изводреност на...

Доделување на Европската ознака за изводреност на...

26 dhjetor 2022
Завршувајќи ги годишните активности за проектот Европската ознака за изводреност на управувањето во Хрватска, Северна Македонија и Косово*, на 22 ноември 2022 година се одржа настанот за доделување награди во Скопје,...

Завршувајќи ги годишните активности за проектот Европската ознака за изводреност на управувањето во Хрватска, Северна Македонија и Косово*, на 22 ноември 2022 година се одржа настанот за доделување награди во Скопје, Северна Македонија.

Добри практики од нашите соседи : Локални иницијативи од...

Добри практики од нашите соседи : Локални иницијативи од...

8 gusht 2022

Проектот Link 4 cooperation, финансиран од страна на Европската унија споделува добри практики поврзани со добро владеење.

Проектот Link 4 cooperation, финансиран од страна на Европската унија споделува добри практики поврзани со добро владеење.

Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални...

Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални...

4 gusht 2022
Соработката помеѓу локалните власти од Македонија и Кина, или парадипломатијата,  е тема за која има нема многу истражувања. Во соработка со ЕСТИМА – Здружение за креирање стратегии, истражување,...

Соработката помеѓу локалните власти од Македонија и Кина, или парадипломатијата,  е тема за која има нема многу истражувања. Во соработка со ЕСТИМА – Здружение за креирање стратегии, истражување, образование и промоција на меѓународни вредности, АЛДА го даде својот допринос со кратко истражување насловено „Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални чинители во соработката меѓу Народна Република Кина и Република Северна Македонија“. 

ELoGE во Босна и Херцеговина
23 mars 2022

ELoGE во Босна и Херцеговина

Програмата ELoGE - Европската ознака за извонредност на управувањето, официјално започна со 17 март 2022 година со нејзиното промовирање за време на „Форум за споделување на добри практики за соработка помеѓу граѓанските организации и локалните власти“, организиран во рамките на проектот  “LINK 4 Cooperation - Strengthening local participation and cooperation through partnership of Public Authorities and CSOs in Bosnia and Herzegovina”.

12345678910Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2024 by Softage
Back To Top