Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Повик за изработка на анимирано видео 10Jan
2020

Повик за изработка на анимирано видео

АЛДА Скопје објавува повик за изработка на анимирано видео за потребите на проектот Граѓанските организации во служба на локалната демократија..

Повик за дизајн и печатење на публикација

Повик за дизајн и печатење на публикација

27 dhjetor 2019

АЛДА Скопје објавува повик за дизајн и печатење на публикација посветена на проектите на шемата за грантирање на проектот.

АЛДА Скопје објавува повик за дизајн и печатење на публикација посветена на проектите на шемата за грантирање на проектот.

Обука за Алатки за локална демократија и партиципативно...

Обука за Алатки за локална демократија и партиципативно...

27 dhjetor 2019
На 23 и 24 декември, 2019 година во Охрид се одржа обуката „Алатки за локална демократија и партиципативно буџетирање” која имаше за цел зајакнување на капацитетите на општините и граѓанските организации,...

На 23 и 24 декември, 2019 година во Охрид се одржа обуката „Алатки за локална демократија и партиципативно буџетирање” која имаше за цел зајакнување на капацитетите на општините и граѓанските организации, размена на мислења и ставови за улогата на двете страни во практикувањето на локалната демократија, како и интензивирање на меѓусебната соработка. 

Форуми во Кавадарци и Дебар

Форуми во Кавадарци и Дебар

24 dhjetor 2019
Здружението на финансиски работници од локалната самоуправа и јавните претпријатија во соработка со Европската асоцијација за локална демократија (АЛДА) – Скопје и Европското движење (ЕД), реализираше два...

Здружението на финансиски работници од локалната самоуправа и јавните претпријатија во соработка со Европската асоцијација за локална демократија (АЛДА) – Скопје и Европското движење (ЕД), реализираше два форуми на тема: „Финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти“ во Кавадарци и Дебар. 

Обука Проектен циклус и ЕУ фондови организирана во Скопје
19 dhjetor 2019

Обука Проектен циклус и ЕУ фондови организирана во Скопје

На 16 и 17 декември во Скопје се одржа обуката „Раководење со проектен циклус и ЕУ фондови” која имаше за цел зајакнување на капацитетите на организациите и општините. 

First567891011121314Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2024 by Softage
Back To Top