Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Одржана последната средба на партнерите на проектот 13Jan
2020

Одржана последната средба на партнерите на проектот

На 10 јануари 2020 година во Велес се одржа последната средба на тимот на партнерите на проектот. На состанок се дискутираа резултатите и имплементацијата на активностите во изминатите 36 месеци. Проектните партнери...
Повик за изработка на анимирано видео

Повик за изработка на анимирано видео

10 janar 2020

АЛДА Скопје објавува повик за изработка на анимирано видео за потребите на проектот Граѓанските организации во служба на локалната демократија..

АЛДА Скопје објавува повик за изработка на анимирано видео за потребите на проектот Граѓанските организации во служба на локалната демократија..

Повик за дизајн и печатење на публикација

Повик за дизајн и печатење на публикација

27 dhjetor 2019

АЛДА Скопје објавува повик за дизајн и печатење на публикација посветена на проектите на шемата за грантирање на проектот.

АЛДА Скопје објавува повик за дизајн и печатење на публикација посветена на проектите на шемата за грантирање на проектот.

Обука за Алатки за локална демократија и партиципативно...

Обука за Алатки за локална демократија и партиципативно...

27 dhjetor 2019
На 23 и 24 декември, 2019 година во Охрид се одржа обуката „Алатки за локална демократија и партиципативно буџетирање” која имаше за цел зајакнување на капацитетите на општините и граѓанските организации,...

На 23 и 24 декември, 2019 година во Охрид се одржа обуката „Алатки за локална демократија и партиципативно буџетирање” која имаше за цел зајакнување на капацитетите на општините и граѓанските организации, размена на мислења и ставови за улогата на двете страни во практикувањето на локалната демократија, како и интензивирање на меѓусебната соработка. 

Форуми во Кавадарци и Дебар
24 dhjetor 2019

Форуми во Кавадарци и Дебар

Здружението на финансиски работници од локалната самоуправа и јавните претпријатија во соработка со Европската асоцијација за локална демократија (АЛДА) – Скопје и Европското движење (ЕД), реализираше два форуми на тема: „Финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти“ во Кавадарци и Дебар. 

First567891011121314Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2024 by Softage
Back To Top