Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Иновативни финансиски инстументи за локална самоуправа

  • 29 tetor 2019
Иновативни финансиски инстументи за локална самоуправа

Од 21 до 23 октомври 2019 година во Лисабон се одржа меѓународна конференција на тема „Иновативни и одржливи финансиски инстрименти за локална самоуправа“ на која учествуваа претставници од АЛДА Скопје и општина Центар. 

Дводневниот настан беше составен од серија активности како јавен настан, работилница, студиска посета и дебати со цел да се претстават различни можности и примери за иновативно и одржливо јавно финансирање во служба на локалниот развој.

Конференцијата беше можност да се претстават добри практики и искуства од проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“. На настанот учествуваа околу 100 претставници на локални самоуправи и граѓански организации од десетина европски држави.


 

x

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2024 by Softage
Back To Top
manganelo