Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани договори и организирани обуки 9Maj
2023

Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани договори и организирани обуки

Конзорциумот на проектот Link4Cooperation продолжува со имплементација на грантовата шема. По деталниот процес на проверка и со помош на искусна комисија, беа избрани 22 грантисти чии активности ќе бидат финансирани...
Проектот Media 4 EU официјално започна

Проектот Media 4 EU официјално започна

30 mars 2023
На 29 март 2023 година, во Скопје, Македонија, Евротинк – Центарот за европски стратегии, заедно со партнерите Европска асоцијација за локална демократија – АЛДА и Балкански институт за регионална...

На 29 март 2023 година, во Скопје, Македонија, Евротинк – Центарот за европски стратегии, заедно со партнерите Европска асоцијација за локална демократија – АЛДА и Балкански институт за регионална соработка – БИРС, го одржа почетниот почетниот јавен настан (kick-off meeting) за тригодишниот проект „Медиумите за ЕУ“  Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ.

Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на новинарството...

Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на новинарството...

3 mars 2023
On March 1, the implementation process for "Media for the EU" - Civil Society Program for the participation of the media in the negotiations for the membership of North Macedonia in the EU - a project...

On March 1, the implementation process for "Media for the EU" - Civil Society Program for the participation of the media in the negotiations for the membership of North Macedonia in the EU - a project dedicated to improving the capacities of the journalistic and media sphere of North Macedonia, officially began.

Link4Cooperation : Извештај на активносите за 2022 година

Link4Cooperation : Извештај на активносите за 2022 година

20 shkurt 2023

Извештајот за активностите на проектот LINK4Cooperation за 2022 година е достапен за јавноста.

Извештајот за активностите на проектот LINK4Cooperation за 2022 година е достапен за јавноста.

Препораки од вториот форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина
26 dhjetor 2022

Препораки од вториот форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Во рамките на проектот „ Strengthening local participation and cooperation through partnership of Public Authorities and CSOs in Bosnia and Herzegovina – LINK 4 Cooperation “ финансиран од Европската Унија, на 9 декември 2022 година во Приједор се одржа вториот Форум за споделување на најдобрите практики на соработката на граѓанските организации и локалната самоуправа.

12345678910Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2024 by Softage
Back To Top