Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Локалната демократија: можност за развој и вмрежување

  • 19 prill 2019
Локалната демократија: можност за развој и вмрежување

Проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ се придружи на локалните организации и бизниси на Саемот за вработување и кариера на Универзитетот ФОН на 17 април 2019 година. 

Проектот и неговите локални активности беа презентирани на учесниците на саемот и на минувачите од страна на  преставниците на АЛДА Скопје, кои ги споделија можностите за соработка помеѓу локалната самоуправа и граѓанскиот сектор, дискутираа како оваа соработка може да допринесе кон локален развој и како граѓаните можат да се вклучат во локални активности.   

Проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократиja” е реализиран од страна на Европската асоцијација за локалната деморатија (АЛДА) Скопје, Здружението на финансиските работници во локалната самоуправа и јавните претпријатија (ЗФР) и Европското движење. Проектот е финансиски поддржан од Европската унија во рамките на ИПА 2 програмата.

x

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2024 by Softage
Back To Top