Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

30 години со Агенциите за локална демократија на Балканот: Пат кон напредок и европска интеграција 13Qer
2023
АЛДА на регионалниот состанок на CSO Governance...

АЛДА на регионалниот состанок на CSO Governance...

19 maj 2023

АЛДА беше дел од дводневниот регионален состанок на CSO Governance Community of practice, организиран од ЕУ ТАКСО 3 во Белград, Србија на 11 и 12 мај 2023 година.

АЛДА беше дел од дводневниот регионален состанок на CSO Governance Community of practice, организиран од ЕУ ТАКСО 3 во Белград, Србија на 11 и 12 мај 2023 година.

Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани...

Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани...

9 maj 2023
Конзорциумот на проектот Link4Cooperation продолжува со имплементација на грантовата шема. По деталниот процес на проверка и со помош на искусна комисија, беа избрани 22 грантисти чии активности ќе бидат финансирани...

Конзорциумот на проектот Link4Cooperation продолжува со имплементација на грантовата шема. По деталниот процес на проверка и со помош на искусна комисија, беа избрани 22 грантисти чии активности ќе бидат финансирани во следните 6 месеци. Во април и мај беа организирани 2 обуки, со цел организациите да се подготват за спроведување на проектите.

Проектот Media 4 EU официјално започна

Проектот Media 4 EU официјално започна

30 mars 2023
На 29 март 2023 година, во Скопје, Македонија, Евротинк – Центарот за европски стратегии, заедно со партнерите Европска асоцијација за локална демократија – АЛДА и Балкански институт за регионална...

На 29 март 2023 година, во Скопје, Македонија, Евротинк – Центарот за европски стратегии, заедно со партнерите Европска асоцијација за локална демократија – АЛДА и Балкански институт за регионална соработка – БИРС, го одржа почетниот почетниот јавен настан (kick-off meeting) за тригодишниот проект „Медиумите за ЕУ“  Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ.

Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на новинарството во Северна Македонија
3 mars 2023

Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на новинарството во Северна Македонија

On March 1, the implementation process for "Media for the EU" - Civil Society Program for the participation of the media in the negotiations for the membership of North Macedonia in the EU - a project dedicated to improving the capacities of the journalistic and media sphere of North Macedonia, officially began.

12345678910Last

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2023 by Softage
Back To Top
123movies