Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Европеизација на локалните средини

  • 13 февруари 2019
Европеизација на локалните средини

Европеизација на локалните средини – извештај од меѓународната конференција 

“Европеизацијата на локалните средини значи демократизација и децентрализација т.е. вклучувањее на граѓаните во процесот на одлучување”. Ова е една од препораките од меѓународната конференција “Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и локалните власти” која се одржа во ноември 2018 година.

Говорителите и учесниците на Форумот порачуваат поголема соработка меѓу граѓанските власти и локалната самоуправа, и транспарентност во финансиската поддршка од општините до граѓанските организации. 

Сите заклучоци и препораки се наоѓаат во Извештајот од оваа меѓународна конференција. Документот можете да го преземете на македонски и англиски јазик подолу. 

Конференцијата беше организирана од страна на Европското движење на Република Северна Македонија и Европската асоцијација за локална демократија (АЛДА). Настанот се одржа во рамките на проектот Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ и е поддржан од страна на Европска Унија и Централно-европската иницијатива (ЦЕИ).

Documents to download

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

This website was created with the financial support of the European Union. The content of the website is a responsibility of the partners and doesn't nessesarily reflects the views of the European Union.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2023 by Softage
Back To Top
123movies