Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MK
Language

Проекти

28 декември 2023
6 Turkish Municipalities awarded with the ELoGE

6 Turkish Municipalities awarded with the ELoGE

29 ноември 2023
Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE

Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE

The Council of Europe – Centre of Expertise for Good Governance has taken a significant step in advancing the standards of governance by introducing an enhanced set of “12 Principles of Good Governance.” These principles serve as a benchmark for evaluating and rewarding local governments that exhibit a high level of democratic governance.

28 ноември 2023
The 12 Updated Principles of Good Local Governance

The 12 Updated Principles of Good Local Governance

16 ноември 2023
ELoGE: Strengthening local governance in Kosovo

ELoGE: Strengthening local governance in Kosovo

On November 15, 2023, the LDA Kosovo organized a conference in the Municipality of Peja focused on the ELoGE Program, the European Award of Excellent Governance in Kosovo.

30 март 2023
Медиумите за ЕУ

Медиумите за ЕУ

Проектот „Медиумите за ЕУ“ – Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ го спроведува „Евротинк“- Центар за европски стратегии во партнерство со Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА и Балкански институт за регионална соработка – БИРС во периодот од 01.03.2023 до 28.02.2026 година и е финансиски поддршка од Европската Унија.

RSS

Барај

Категории

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Softage
Back To Top