Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Media4EU Тематски форум – Агрикултура; рурален развој; Заеднички земјоделски политики
Media4EU Тематски форум – Агрикултура; рурален развој; Заеднички земјоделски политики

Media4EU Тематски форум – Агрикултура;...

Media4EU Тематски форум – Агрикултура; рурален развој; Заеднички земјоделски политики

Media4EU Тематски форум – Агрикултура; рурален развој; Заеднички земјоделски политики

6 Turkish Municipalities awarded with the ELoGE
6 Turkish Municipalities awarded with the ELoGE

6 Turkish Municipalities awarded with...

6 Turkish Municipalities awarded with the ELoGE

6 Turkish Municipalities awarded with the ELoGE

Exploring the New Methodology of Euro-Integrative Processes at the School of European Policy
Exploring the New Methodology of Euro-Integrative Processes at the School of European Policy

Exploring the New Methodology of...

Exploring the New Methodology of Euro-Integrative Processes at the School of European Policy

Exploring the New Methodology of Euro-Integrative Processes at the School of European Policy

Municipalities in Bosnia and Herzegovina recognized for excellence in good governance in Sarajevo
Municipalities in Bosnia and Herzegovina recognized for excellence in good governance in Sarajevo

Municipalities in Bosnia and Herzegovina...

Municipalities in Bosnia and Herzegovina recognized for excellence in good governance in Sarajevo

Municipalities in Bosnia and Herzegovina recognized for excellence in good governance in Sarajevo

International Conference Recap: Fostering Local Governance for a Wider European Community
International Conference Recap: Fostering Local Governance for a Wider European Community

International Conference Recap:...

International Conference Recap: Fostering Local Governance for a Wider European Community

International Conference Recap: Fostering Local Governance for a Wider European Community

Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE
Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE

Discover the 12 Principles of Good Local...

Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE

Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE

The Council of Europe – Centre of Expertise for Good Governance has taken a significant step in advancing the standards of governance by introducing an enhanced set of “12...
The 12 Updated Principles of Good Local Governance
The 12 Updated Principles of Good Local Governance

The 12 Updated Principles of Good Local...

The 12 Updated Principles of Good Local Governance

The 12 Updated Principles of Good Local Governance

ELoGE: Strengthening local governance in Kosovo
ELoGE: Strengthening local governance in Kosovo

ELoGE: Strengthening local governance in...

ELoGE: Strengthening local governance in Kosovo

ELoGE: Strengthening local governance in Kosovo

On November 15, 2023, the LDA Kosovo organized a conference in the Municipality of Peja focused on the ELoGE Program, the European Award of Excellent Governance in Kosovo.
EloGE Panel: Enhancing Governance Excellence in North Macedonia
EloGE Panel: Enhancing Governance Excellence in North Macedonia

EloGE Panel: Enhancing Governance...

EloGE Panel: Enhancing Governance Excellence in North Macedonia

EloGE Panel: Enhancing Governance Excellence in North Macedonia

During the International Conference on "A Wider European Community: The Importance of Local Governance" held in Skopje on 19 and 20 October 2023, a panel discussion centered around the...
30 години со Агенциите за локална демократија на Балканот: Пат кон напредок и европска интеграција
30 години со Агенциите за локална демократија на Балканот: Пат кон напредок и европска интеграција

30 години со Агенциите за локална...

30 години со Агенциите за локална демократија на Балканот: Пат кон напредок и европска интеграција

30 години со Агенциите за локална демократија на Балканот: Пат кон напредок и европска интеграција

АЛДА на регионалниот состанок на CSO Governance Community of practice во Белград
АЛДА на регионалниот состанок на CSO Governance Community of practice во Белград

АЛДА на регионалниот состанок на CSO...

АЛДА на регионалниот состанок на CSO Governance Community of practice во Белград

АЛДА на регионалниот состанок на CSO Governance Community of practice во Белград

АЛДА беше дел од дводневниот регионален состанок на CSO Governance Community of practice, организиран од ЕУ ТАКСО 3 во Белград, Србија на 11 и 12 мај 2023 година.
Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани договори и организирани обуки
Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани договори и организирани обуки

Грантова шема на проектот...

Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани договори и организирани обуки

Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани договори и организирани обуки

Конзорциумот на проектот Link4Cooperation продолжува со имплементација на грантовата шема. По деталниот процес на проверка и со помош на искусна комисија, беа избрани 22 грантисти чии активности ќе...
Проектот Media 4 EU официјално започна
Проектот Media 4 EU официјално започна

Проектот Media 4 EU официјално започна

Проектот Media 4 EU официјално започна

Проектот Media 4 EU официјално започна

На 29 март 2023 година, во Скопје, Македонија, Евротинк – Центарот за европски стратегии, заедно со партнерите Европска асоцијација за локална демократија – АЛДА и Балкански институт за...
Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на новинарството во Северна Македонија
Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на новинарството во Северна Македонија

Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на...

Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на новинарството во Северна Македонија

Медиумите за ЕУ – Нов проект посветен на новинарството во Северна Македонија

On March 1, the implementation process for "Media for the EU" - Civil Society Program for the participation of the media in the negotiations for the membership of North Macedonia in the EU -...
Link4Cooperation : Извештај на активносите за 2022 година
Link4Cooperation : Извештај на активносите за 2022 година

Link4Cooperation : Извештај на...

Link4Cooperation : Извештај на активносите за 2022 година

Link4Cooperation : Извештај на активносите за 2022 година

Извештајот за активностите на проектот LINK4Cooperation за 2022 година е достапен за јавноста.
Препораки од вториот форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина
Препораки од вториот форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Препораки од вториот форум на...

Препораки од вториот форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Препораки од вториот форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Во рамките на проектот „ Strengthening local participation and cooperation through partnership of Public Authorities and CSOs in Bosnia and Herzegovina – LINK 4 Cooperation “...
Втор форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина
Втор форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Втор форум на Link4Cooperation во...

Втор форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Втор форум на Link4Cooperation во Приедор, Босна и Херцеговина

Во рамките на проектот „ Strengthening local participation and cooperation through partnership of Public Authorities and CSOs in Bosnia and Herzegovina – LINK 4 Cooperation “...
Доделување на Европската ознака за изводреност на управувањето
Доделување на Европската ознака за изводреност на управувањето

Доделување на Европската ознака за...

Доделување на Европската ознака за изводреност на управувањето

Доделување на Европската ознака за изводреност на управувањето

Завршувајќи ги годишните активности за проектот Европската ознака за изводреност на управувањето во Хрватска, Северна Македонија и Косово*, на 22 ноември 2022 година се одржа настанот за доделување...
Добри практики од нашите соседи : Локални иницијативи од Босна и Херцеговина
Добри практики од нашите соседи : Локални иницијативи од Босна и Херцеговина

Добри практики од нашите соседи :...

Добри практики од нашите соседи : Локални иницијативи од Босна и Херцеговина

Добри практики од нашите соседи : Локални иницијативи од Босна и Херцеговина

Проектот Link 4 cooperation, финансиран од страна на Европската унија споделува добри практики поврзани со добро владеење.
Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални чинители во соработката меѓу Народна Република...
Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални чинители во соработката меѓу Народна Република...

Партнерства меѓу збратимени градови:...

Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални чинители во соработката меѓу Народна Република...

Партнерства меѓу збратимени градови: Субнационални чинители во соработката меѓу Народна Република...

Соработката помеѓу локалните власти од Македонија и Кина, или парадипломатијата,  е тема за која има нема многу истражувања. Во соработка со ЕСТИМА – Здружение за креирање стратегии,...

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 


Што е локална демократија?

Граѓанските организации во служба на локалната демократија


 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

 

 

 

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Softage
Back To Top