Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Формирање на ко-менаџмент тело со цел следење на имплементацијата на Стратегијата за млади во...
Формирање на ко-менаџмент тело со цел следење на имплементацијата на Стратегијата за млади во...

Формирање на ко-менаџмент тело со цел...

Формирање на ко-менаџмент тело со цел следење на имплементацијата на Стратегијата за млади во...

Формирање на ко-менаџмент тело со цел следење на имплементацијата на Стратегијата за млади во...

На 28 декември, 2018 година во Крушево се одржа работна средба за формирање на ко-менаџмент тело за следење на имплементацијата на Стратегијата за млади во Општина Крушево како дел од проектот...
Симулација на постапка за спроведување на локален референдум
Симулација на постапка за спроведување на локален референдум

Симулација на постапка за спроведување...

Симулација на постапка за спроведување на локален референдум

Симулација на постапка за спроведување на локален референдум

На 21.12.2018 година во Американ Корнер, Скопје во рамки на проектот "Јакнење на капацитетите на граѓанските организации за остварување на правата на граѓаните за референдум на локално ниво"...
Форуми на тема Финанска и нефинансиска поддршка на граѓанските организации од локалните власти
Форуми на тема Финанска и нефинансиска поддршка на граѓанските организации од локалните власти

Форуми на тема Финанска и нефинансиска...

Форуми на тема Финанска и нефинансиска поддршка на граѓанските организации од локалните власти

Форуми на тема Финанска и нефинансиска поддршка на граѓанските организации од локалните власти

Здружението на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија – Велес од 05.12- 14.12.2018 година организира пет регионални форуми во Скопје (Скопски плански регион), Битола...
Стратегија за локален економски развој- Презентација и дискусија
Стратегија за локален економски развој- Презентација и дискусија

Стратегија за локален економски развој-...

Стратегија за локален економски развој- Презентација и дискусија

Стратегија за локален економски развој- Презентација и дискусија

На 05.12.2018 година во Старо Нагоричане се одржа тркалезна маса на која што присуствуваа претставници на институции од областа на здравството, социјалната заштита, Општината и локалниот бизнис секор...
Kонференција за промоција на локалната младинска стратегија во Општина Крушево
Kонференција за промоција на локалната младинска стратегија во Општина Крушево

Kонференција за промоција на локалната...

Kонференција за промоција на локалната младинска стратегија во Општина Крушево

Kонференција за промоција на локалната младинска стратегија во Општина Крушево

На 06.12.2018 година, во Крушево, во рамки на проектот „Креирање на Локална Младинска стратегија во општина Крушево“, Младински Совет Прилеп во соработка со Општина Крушево и Советот на...
Форуми за дефинирање на приоритети за претстојната година во Општина Пехчево
Форуми за дефинирање на приоритети за претстојната година во Општина Пехчево

Форуми за дефинирање на приоритети за...

Форуми за дефинирање на приоритети за претстојната година во Општина Пехчево

Форуми за дефинирање на приоритети за претстојната година во Општина Пехчево

Од октомври до ноември 2018 год. како дел од проектот “Заедно за развој на општината” имплементиран од страна на Здружението за лековити билки и шумски плодови “Амброзија” во...
Организиран првиот форум посветен на граѓанските организации
Организиран првиот форум посветен на граѓанските организации

Организиран првиот форум посветен на...

Организиран првиот форум посветен на граѓанските организации

Организиран првиот форум посветен на граѓанските организации

На 05.12.2018 година, во хотел „Континентал“, Скопје се одржа првиот форум посветен на граѓанските организации, насловен “Финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските...
Панел дискусија на тема Европски интеграции во Берово
Панел дискусија на тема Европски интеграции во Берово

Панел дискусија на тема Европски...

Панел дискусија на тема Европски интеграции во Берово

Панел дискусија на тема Европски интеграции во Берово

На 30.11.2018 год. во хотел “Манастир”, Берово Европското движење во Република Македонија (ЕДРМ) во соработка со општината Берово и други граѓански здруженија  одржа панел дискусија...
Грантовата шема: 6 месеци исполнети со активности и позитивни практики
Грантовата шема: 6 месеци исполнети со активности и позитивни практики

Грантовата шема: 6 месеци исполнети со...

Грантовата шема: 6 месеци исполнети со активности и позитивни практики

Грантовата шема: 6 месеци исполнети со активности и позитивни практики

12 грантисти на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ веќе половина година активно ги спроведуваат своите проекти во соработка со локалните власти.
Организирана работилница во Кавадарци: Рецепт за локална демократија
Организирана работилница во Кавадарци: Рецепт за локална демократија

Организирана работилница во Кавадарци:...

Организирана работилница во Кавадарци: Рецепт за локална демократија

Организирана работилница во Кавадарци: Рецепт за локална демократија

На 26 ноември 2018 год. во Моклиште, Кавадарци се одржа работилицата “Рецепт за локална демократија” организирана во рамки на проектот “Транспарентни општини во функција на локална...
Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане
Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане

Одржан Третиот Граѓански Форум во...

Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане

Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане

На 24 ноември 2018 год. се одржа Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане како дел од проектот “Локалната заедница и општината заеднички ја креираат стратегијата за локален економски...
Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE
Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја...

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

АЛДА е партнер на проектот ENLARGE, финансиран од Европската истражувачка програма Хоризонт 2020, кој се фокусира на ефективноста, легитимноста и институционалната одржливост на заедничките процеси на...
Традиционални детски игри организирани во Градско
Традиционални детски игри организирани во Градско

Традиционални детски игри организирани...

Традиционални детски игри организирани во Градско

Традиционални детски игри организирани во Градско

На 15.11.2018 година во ООУ Даме Груев - Општина Градско како дел од проектот “Кампања за создавање на позитивни животни практики, здрави навики и вредности!” беше спроведена активноста...
Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес
Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес

Презентација на иновациски игри и детски...

Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес

Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес

На ден 09.11.2018 година во ООУ “Васил Главинов” и ООУ “Кирил и Методиј” - Општина Велес беа спроведени две активности: „Активности за иновациски игри” и...
Оддржана меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу...
Оддржана меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу...

Оддржана меѓународната конференција...

Оддржана меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу...

Оддржана меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу...

На 6 и 7 ноември 2018 година во Големата сала на Совет на Град Скопје се одржa меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и...
Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор
Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор

Промоција на две публикации за...

Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор

Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор

Две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор беа промовирани за време на меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските...
Граѓанските организации и локалните власти заедно кон Европа
Граѓанските организации и локалните власти заедно кон Европа

Граѓанските организации и локалните...

Граѓанските организации и локалните власти заедно кон Европа

Граѓанските организации и локалните власти заедно кон Европа

На 6 и 7 ноември 2018 година во Големата сала на Совет на Град Скопје ќе се одржи меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и...
Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево
Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево

Усвоена Локалната младинска стратегија...

Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево

Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево

На 31.10.2018 год. во Општина Крушево, како резултат на напорната и неуморна работа на Младинскиот Совет, Општината како и членовите на работната група, беше усвоена Локалната младинска стратегија на...
Едукативни обуки во Градско: Возење велосипед во урбани средини
Едукативни обуки во Градско: Возење велосипед во урбани средини

Едукативни обуки во Градско: Возење...

Едукативни обуки во Градско: Возење велосипед во урбани средини

Едукативни обуки во Градско: Возење велосипед во урбани средини

На ден 01.11.2018 година во рамки на проектот “Кампања за создавање на позитивни животни практики, здрави навики и вредности!” во Општина Градско децата од ООУ Даме Груев имаа можност да...
Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане
Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане

Одржан вториот граѓански форум во...

Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане

Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане

На 30.10.2018 год. во Општина Старо Нагоричане се одржа вториот граѓански форум, како придонес на граѓаните кон изработката на стратегијата за локален економски развој.

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

Дигитална библиотека

Посетете ја нашата дигитална библиотека и преземете документи

Апликација

Во изработка

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

 

 

 

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by Softage
Back To Top