Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Новости

6 Turkish Municipalities awarded with the ELoGE 28дек.
2023
Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE

Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE

29 ноември 2023
The Council of Europe – Centre of Expertise for Good Governance has taken a significant step in advancing the standards of governance by introducing an enhanced set of “12 Principles of Good...

The Council of Europe – Centre of Expertise for Good Governance has taken a significant step in advancing the standards of governance by introducing an enhanced set of “12 Principles of Good Governance.” These principles serve as a benchmark for evaluating and rewarding local governments that exhibit a high level of democratic governance.

Како се спроведува извршувањето на буџетот на општината?

12 јуни 2019

Извршувањето на буџетот на општината се врши во рамките на утврдената рамка во буџетот на општината по претходно негово доставување до надлежното министерство за негово вчитување и непречено извршување преку трезорската канцеларија.

RSS

Барај

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Softage
Back To Top