Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Новости

Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани договори и организирани обуки

  • 9 мај 2023
Грантова шема на проектот Link4Cooperation: потпишани договори и организирани обуки

Конзорциумот на проектот Link4Cooperation продолжува со имплементација на грантовата шема. По деталниот процес на проверка и со помош на искусна комисија, беа избрани 22 грантисти чии активности ќе бидат финансирани во следните 6 месеци. Во април и мај беа организирани 2 обуки, со цел организациите да се подготват за спроведување на проектите.

Обуките ги опфатија основните вештини и знаења кои и се потребни на една организација за успешна реализација на нивните проекти. Грантистите имаа можност да ги следат обуките за управување со проектен циклус, финансиско управување, комуникација и вмрежување и набавки и известување.

Првата дводневна обука беше организирана во Козарска Дубрица на 27 и 28 април 2023 година за 12 грантисти од општините Приједор, Костајница, Нови Град, Завидовиќи, Маглај и Жепче.

Втората дводневна обука беше организирана во Мостар на 4 и 5 мај 2023 година во Мостар за 10 грантисти од општините Мостар, Требиње, Јабланица, Берковиќ и Равно.

Со поддршка на искусни обучувачи и проектниот тим, грантистите работеа на развој на своите капацитети на нивните организации, кои во соработка со локалните власти ќе ги имплементираат нивните проектни идеи и ќе ги зајакнат нивните локални заедници.

За време на тренинзите, Агенцијата за локална демократија Мостар ги потпиша договорите со грантистите, со што тие официјално се подготвени да започнат со своите активности.

Print
Categories: Новости
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Барај

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Softage
Back To Top