Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Risi

Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE 29Nën
2023

Discover the 12 Principles of Good Local Governance – ELoGE

The Council of Europe – Centre of Expertise for Good Governance has taken a significant step in advancing the standards of governance by introducing an enhanced set of “12 Principles of Good...
ELoGE: Strengthening local governance in Kosovo

ELoGE: Strengthening local governance in Kosovo

16 nëntor 2023

On November 15, 2023, the LDA Kosovo organized a conference in the Municipality of Peja focused on the ELoGE Program, the European Award of Excellent Governance in Kosovo.

On November 15, 2023, the LDA Kosovo organized a conference in the Municipality of Peja focused on the ELoGE Program, the European Award of Excellent Governance in Kosovo.

Медиумите за ЕУ

Медиумите за ЕУ

30 mars 2023
Проектот „Медиумите за ЕУ“ – Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ го спроведува „Евротинк“- Центар...

Проектот „Медиумите за ЕУ“ – Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ го спроведува „Евротинк“- Центар за европски стратегии во партнерство со Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА и Балкански институт за регионална соработка – БИРС во периодот од 01.03.2023 до 28.02.2026 година и е финансиски поддршка од Европската Унија.

Европска ознака за извонредност на управувањето ( ELoGE ) во Косово*
13 prill 2022

Европска ознака за извонредност на управувањето ( ELoGE ) во Косово*

Европската асоцијација за локална демократија - АЛДА  во 2021 година ја доби акредитацијата од Советот на Европа за спроведување на проектот „Европска ознака за извонредност на управувањето ( ELoGE ) во Косово“.

12

Барај

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Copyright 2023 by Softage
Back To Top