Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language


Новости

Рурална Коалиција: Со заедничка соработка на општината и локалната заедница, до стратегија за локален економски развој

  • 9 април 2020
Рурална Коалиција: Со заедничка соработка на општината и локалната заедница, до стратегија за локален економски развој

Рурална Коалиција - Куманово го споведуваше проектот „Локалната заедница и општината заеднички ја креираат стратегијата за локален економски развој“ 1 година на територија на Општина Старо Нагоричане. Рурална Коалиција го креираше овој проект со цел да се овозможи подигање и јакнење на свеста кај граѓаните на општина Старо Нагоричане за потребата од нивно вклучување во процесот на донесување на одлуки на локално ниво, односно вклучување во локалната демократија каде се создаде локална активна платформа од сите чинители кои што продонесуваат кон развојот на општината.

За целите проектот, како и за самото спроведување, предизвици и добри практики разговаравме со Елизабета Ристеска-Мрческа, проектен координатор при Рурална Коалиција - Куманово. 

Documents to download

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Барај

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

ФинансирајГО

Истражување за финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти
   

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2023 by Softage
Back To Top
solarmovie