Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Risi

Две години успешна имплементација на проектот “Граѓанските организации во служба на локалната демократија” 28Jan
2019

Две години успешна имплементација на проектот “Граѓанските организации во служба на локалната демократија”

Во изминатите две години од започнувањето на проектот “Граѓанските организации во служба на локалната демократија”, проектните партнери спроведоа бројни активности специјално дизајнирани да го зголемат...
Формирање на ко-менаџмент тело со цел следење на...

Формирање на ко-менаџмент тело со цел следење на...

8 janar 2019
На 28 декември, 2018 година во Крушево се одржа работна средба за формирање на ко-менаџмент тело за следење на имплементацијата на Стратегијата за млади во Општина Крушево како дел од проектот „Креирање на...

На 28 декември, 2018 година во Крушево се одржа работна средба за формирање на ко-менаџмент тело за следење на имплементацијата на Стратегијата за млади во Општина Крушево како дел од проектот „Креирање на Локална Младинска стратегија во општина Крушево“, спроведуван од Младински Совет Прилеп. 

Симулација на постапка за спроведување на локален референдум

Симулација на постапка за спроведување на локален референдум

28 dhjetor 2018
На 21.12.2018 година во Американ Корнер, Скопје во рамки на проектот "Јакнење на капацитетите на граѓанските организации за остварување на правата на граѓаните за референдум на локално ниво" се одржа...

На 21.12.2018 година во Американ Корнер, Скопје во рамки на проектот "Јакнење на капацитетите на граѓанските организации за остварување на правата на граѓаните за референдум на локално ниво" се одржа симулација на постапка за спроведување на локален референдум организирана од страна на Институтот за стратешки истражувања и едукација – ИСИЕ.

Форуми на тема Финанска и нефинансиска поддршка на...

Форуми на тема Финанска и нефинансиска поддршка на...

26 dhjetor 2018
Здружението на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија – Велес од 05.12- 14.12.2018 година организира пет регионални форуми во Скопје (Скопски плански регион), Битола (Пелагониски...

Здружението на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија – Велес од 05.12- 14.12.2018 година организира пет регионални форуми во Скопје (Скопски плански регион), Битола (Пелагониски плански регион), Кочани (Источен плански регион), Струга (Југозападен плански регион) и Велес (Вардарски плански регион) на тема „Финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските организации од локалните власти  - состојби, можности и предизвици“ како дел од проектот „Граѓански организации во служба на локалната демократија”.

Стратегија за локален економски развој- Презентација и дискусија
20 dhjetor 2018

Стратегија за локален економски развој- Презентација и дискусија

На 05.12.2018 година во Старо Нагоричане се одржа тркалезна маса на која што присуствуваа претставници на институции од областа на здравството, социјалната заштита, Општината и локалниот бизнис секор со цел разгледување и дискусија на стратегијата за локален економски развој  како дел од проектот “Локалната заедница и општината заеднички ја креираат стратегијата за локален економски развој“.

12345678910Last

Барај

E-Buletini

Ndiqni lajmet brenda projektit ose regjistroheni në e-buletinin dhe ju do të merrni të gjithë informacionin në adresën tuaj të postës elektronike

Biblioteka digjitale

Vizitoni bibliotekën tonë digjitale dhe shkarkoni dokumentet

Aplikacioni

Në ndërtim

 

 

Kjo faqe interneti është bërë me mbështetje financiare nga Bashkimi Evropian. Përmbajtja e faqes së internetit është krejtësisht përgjegjësi e partnerëve dhe nuk pasqyron gjithmonë pikëpamjet dhe pikëpamjet e Bashkimit Evropian.

Copyright 2019 by Softage
Back To Top