Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Risi

Локална демократија : поттик за активно учество на младите

  • 24 prill 2019
Локална демократија : поттик за активно учество на младите

АЛДА Скопје имаше можност да се претстави на студентскиот саем во рамите на седмото издание на настанот „Станица: Студентска” одржан на 23 април 2019 год. на Правниот факултет во Скопје и организиран од Младинскиот образовен форум. 

Повеќе од триесет организации имаа можност да ги презентираат своите проекти и активности пред многубројната млада публика. АЛДА ја искористи оваа можност за да ја претстави својата работа и да ја приближи локалната демократија до студентите. 

Младите и останатите организации изразија особен интерес за проектот “Граѓанските организации во служба на локалната демократија”, неговите локални активности, поддршката која ја обезбедуваме за помалите граѓански организации како и остварените резултатите. Ова беше можност да се поттикнат младите луѓе поактивно да се вклучат во процесите на одлучување на локално ниво и активностите на нивните локални заедници. 

Овој настан беше одлична можност за промоција на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократиja”, реализиран од страна на Европската асоцијација за локалната деморатија (АЛДА) Скопје, Здружението на финансиските работници во локалната самоуправа и јавните претпријатија (ЗФР) и Европското движење. Проектот е финансиски поддржан од Европската унија во рамките на ИПА 2 програмата.

x

Барај

E-Buletini

Ndiqni lajmet brenda projektit ose regjistroheni në e-buletinin dhe ju do të merrni të gjithë informacionin në adresën tuaj të postës elektronike

Biblioteka digjitale

Vizitoni bibliotekën tonë digjitale dhe shkarkoni dokumentet

Aplikacioni

Në ndërtim

 

 

Kjo faqe interneti është bërë me mbështetje financiare nga Bashkimi Evropian. Përmbajtja e faqes së internetit është krejtësisht përgjegjësi e partnerëve dhe nuk pasqyron gjithmonë pikëpamjet dhe pikëpamjet e Bashkimit Evropian.

Copyright 2019 by Softage
Back To Top