Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Kонференција за промоција на локалната младинска стратегија во Општина Крушево
Kонференција за промоција на локалната младинска стратегија во Општина Крушево

Kонференција за промоција на локалната...

Kонференција за промоција на локалната младинска стратегија во Општина Крушево

Kонференција за промоција на локалната младинска стратегија во Општина Крушево

На 06.12.2018 година, во Крушево, во рамки на проектот „Креирање на Локална Младинска стратегија во општина Крушево“, Младински Совет Прилеп во соработка со Општина Крушево и Советот на...
Форуми за дефинирање на приоритети за претстојната година во Општина Пехчево
Форуми за дефинирање на приоритети за претстојната година во Општина Пехчево

Форуми за дефинирање на приоритети за...

Форуми за дефинирање на приоритети за претстојната година во Општина Пехчево

Форуми за дефинирање на приоритети за претстојната година во Општина Пехчево

Од октомври до ноември 2018 год. како дел од проектот “Заедно за развој на општината” имплементиран од страна на Здружението за лековити билки и шумски плодови “Амброзија” во...
Организиран првиот форум посветен на граѓанските организации
Организиран првиот форум посветен на граѓанските организации

Организиран првиот форум посветен на...

Организиран првиот форум посветен на граѓанските организации

Организиран првиот форум посветен на граѓанските организации

На 05.12.2018 година, во хотел „Континентал“, Скопје се одржа првиот форум посветен на граѓанските организации, насловен “Финансиската и нефинансиската поддршка на граѓанските...
Панел дискусија на тема Европски интеграции во Берово
Панел дискусија на тема Европски интеграции во Берово

Панел дискусија на тема Европски...

Панел дискусија на тема Европски интеграции во Берово

Панел дискусија на тема Европски интеграции во Берово

На 30.11.2018 год. во хотел “Манастир”, Берово Европското движење во Република Македонија (ЕДРМ) во соработка со општината Берово и други граѓански здруженија  одржа панел дискусија...
Грантовата шема: 6 месеци исполнети со активности и позитивни практики
Грантовата шема: 6 месеци исполнети со активности и позитивни практики

Грантовата шема: 6 месеци исполнети со...

Грантовата шема: 6 месеци исполнети со активности и позитивни практики

Грантовата шема: 6 месеци исполнети со активности и позитивни практики

12 грантисти на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ веќе половина година активно ги спроведуваат своите проекти во соработка со локалните власти.
Организирана работилница во Кавадарци: Рецепт за локална демократија
Организирана работилница во Кавадарци: Рецепт за локална демократија

Организирана работилница во Кавадарци:...

Организирана работилница во Кавадарци: Рецепт за локална демократија

Организирана работилница во Кавадарци: Рецепт за локална демократија

На 26 ноември 2018 год. во Моклиште, Кавадарци се одржа работилицата “Рецепт за локална демократија” организирана во рамки на проектот “Транспарентни општини во функција на локална...
Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане
Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане

Одржан Третиот Граѓански Форум во...

Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане

Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане

На 24 ноември 2018 год. се одржа Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане како дел од проектот “Локалната заедница и општината заеднички ја креираат стратегијата за локален економски...
Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE
Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја...

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

АЛДА е партнер на проектот ENLARGE, финансиран од Европската истражувачка програма Хоризонт 2020, кој се фокусира на ефективноста, легитимноста и институционалната одржливост на заедничките процеси на...
Традиционални детски игри организирани во Градско
Традиционални детски игри организирани во Градско

Традиционални детски игри организирани...

Традиционални детски игри организирани во Градско

Традиционални детски игри организирани во Градско

На 15.11.2018 година во ООУ Даме Груев - Општина Градско како дел од проектот “Кампања за создавање на позитивни животни практики, здрави навики и вредности!” беше спроведена активноста...
Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес
Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес

Презентација на иновациски игри и детски...

Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес

Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес

На ден 09.11.2018 година во ООУ “Васил Главинов” и ООУ “Кирил и Методиј” - Општина Велес беа спроведени две активности: „Активности за иновациски игри” и...
Оддржана меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу...
Оддржана меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу...

Оддржана меѓународната конференција...

Оддржана меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу...

Оддржана меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу...

На 6 и 7 ноември 2018 година во Големата сала на Совет на Град Скопје се одржa меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и...
Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор
Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор

Промоција на две публикации за...

Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор

Промоција на две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор

Две публикации за соработката помеѓу општините и граѓанскиот сектор беа промовирани за време на меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските...
Граѓанските организации и локалните власти заедно кон Европа
Граѓанските организации и локалните власти заедно кон Европа

Граѓанските организации и локалните...

Граѓанските организации и локалните власти заедно кон Европа

Граѓанските организации и локалните власти заедно кон Европа

На 6 и 7 ноември 2018 година во Големата сала на Совет на Град Скопје ќе се одржи меѓународната конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и...
Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево
Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево

Усвоена Локалната младинска стратегија...

Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево

Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево

На 31.10.2018 год. во Општина Крушево, како резултат на напорната и неуморна работа на Младинскиот Совет, Општината како и членовите на работната група, беше усвоена Локалната младинска стратегија на...
Едукативни обуки во Градско: Возење велосипед во урбани средини
Едукативни обуки во Градско: Возење велосипед во урбани средини

Едукативни обуки во Градско: Возење...

Едукативни обуки во Градско: Возење велосипед во урбани средини

Едукативни обуки во Градско: Возење велосипед во урбани средини

На ден 01.11.2018 година во рамки на проектот “Кампања за создавање на позитивни животни практики, здрави навики и вредности!” во Општина Градско децата од ООУ Даме Груев имаа можност да...
Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане
Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане

Одржан вториот граѓански форум во...

Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане

Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане

На 30.10.2018 год. во Општина Старо Нагоричане се одржа вториот граѓански форум, како придонес на граѓаните кон изработката на стратегијата за локален економски развој.
Дебата за регрантирање
Дебата за регрантирање

Дебата за регрантирање

Дебата за регрантирање

Дебата за регрантирање

На 30 октомври 2018 година, во хотелот Стоун Бриџ во Скопје, Македонскиот центар за меѓународна соработка, во рамки на Граѓанскиот ресурсен центар организираше дебата посветена на регрантирањето,...
Граѓански форум во Старо Нагоричане
Граѓански форум во Старо Нагоричане

Граѓански форум во Старо Нагоричане

Граѓански форум во Старо Нагоричане

Граѓански форум во Старо Нагоричане

      На 8 октомври 2018 година, Рурална коалиција во рамките на проектот “Локалната заедница и општината заеднички ја креираат стратегијата за локален економски развој” го...
Организирана првата работилница на тема „Влијанието на детските игри врз психо-физичкиот развој на...
Организирана првата работилница на тема „Влијанието на детските игри врз психо-физичкиот развој на...

Организирана првата работилница на тема...

Организирана првата работилница на тема „Влијанието на детските игри врз психо-физичкиот развој на...

Организирана првата работилница на тема „Влијанието на детските игри врз психо-физичкиот развој на...

На ден 02.10.2018 во просториите на ООУ „Кирил и Методиј“ од Велес беше спроведена првата работилница на тема : „Влијанието на детските игри врз психо-физичкиот развој на...
Втора работна средба на проектот “Креирање на Локална Младинска Стратегија во општина Крушево”
Втора работна средба на проектот “Креирање на Локална Младинска Стратегија во општина Крушево”

Втора работна средба на проектот...

Втора работна средба на проектот “Креирање на Локална Младинска Стратегија во општина Крушево”

Втора работна средба на проектот “Креирање на Локална Младинска Стратегија во општина Крушево”

Втората работната средба на работната група на проектот “Креирање на Локална Младинска Стратегија во општина Крушево”  беше реализирана во ОУ „Никола Карев“ –...

E-Buletini

Ndiqni lajmet brenda projektit ose regjistroheni në e-buletinin dhe ju do të merrni të gjithë informacionin në adresën tuaj të postës elektronike

Biblioteka digjitale

Vizitoni bibliotekën tonë digjitale dhe shkarkoni dokumentet

Aplikacioni

Në ndërtim

 

 

Kjo faqe interneti është bërë me mbështetje financiare nga Bashkimi Evropian. Përmbajtja e faqes së internetit është krejtësisht përgjegjësi e partnerëve dhe nuk pasqyron gjithmonë pikëpamjet dhe pikëpamjet e Bashkimit Evropian.

 

 

 

Copyright 2018 by Softage
Back To Top