Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Новости

Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане

  • 27 ноември 2018
Одржан Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане

На 24 ноември 2018 год. се одржа Третиот Граѓански Форум во Општина Старо Нагоричане како дел од проектот “Локалната заедница и општината заеднички ја креираат стратегијата за локален економски развој!”.

Како еден од приоритетите кои ќе влезат во новата стратегија за локален економски развој е и руралниот туризам, што воедно беше и тема на дискусија на овој граѓански форум. На форумот присуствуваа и  Градоначалничката на Општината Старо Нагоричане, Жаклина Јовановска, како и Претседателот на Советот на Општина, Јовица Јанчиќ. 

Проектот “Локалната заедница и општината заеднички ја креираат стратегијата за локален економски развој“ е поддржан во рамки на шемата за регрантирање на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ спроведуван од страна на АЛДА, Здружението на финансиски работници на локалните самоуправи и јавните претпријатија и Европското движење на Р.Македонија и финансиски поддржан од Европската Унија.

Повеќе информации за регрантираните проекти на следната ВРСКА.

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Барај

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

Дигитална библиотека

Посетете ја нашата дигитална библиотека и преземете документи

Апликација

Во изработка

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by Softage
Back To Top