Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Новости

Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

  • 19 ноември 2018
Подготвени сте за нова авантура? Ви ја преставуваме новата интернет алатка на проектот ENLARGE

АЛДА е партнер на проектот ENLARGE, финансиран од Европската истражувачка програма Хоризонт 2020, кој се фокусира на ефективноста, легитимноста и институционалната одржливост на заедничките процеси на полето на одржливата енергија.

Проектот ENLARGE создаде интернет алатка или Gamebook со цел да ги води читателите низ овој партиципативен процес на полето на одржливата енергија. Изборот на сопствената авантура во книгата за оддржлива енергија е хипотетичка, но сепак, се работи за доволно реална приказна за заедницата која се залага за заеднички процеси во одржливата енергија. Kорисниците на оваа алатка ќе можат да донесуваат одлуки размислувајќи за последиците како и да се соочат со предизвиците и непредвидливите настани преку избор на најразлични начини и соодветни стратегии.

Ве покануваме да играте со ENLARGE Gamebook алатката(достапна на англиски, француски, италијански, естонски и романски) и испратете ни ги вашите идеи за подобрување на contact@enlarge-project.eu.

Две години по завршувањето на проектот, во септември 2018 година, ќе ја надградиме алатката со идеи за да ја направиме што е можно покорисена за сите засегнати страни кои што сакаат да се вклучат во еден фиктивен процес на соработка, пред да го направат тоа во реалниот живот.

Партиципативниот модел на управување ги прави нашите заедници подобри ... 

Корисни информации :
Дали сте подготвени за вашата дигитална авантура? Играјте со Алатката Gamebook сега !
Прочитајте повеќе за проектот ENLARGE на интернет страницата.
Следете не @ENLARGEproject - #ENLARGEproject на Твитер
Гледајте ги нашите видеа на YouTube
 

Print
Categories: Новости
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Барај

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

Дигитална библиотека

Посетете ја нашата дигитална библиотека и преземете документи

Апликација

Во изработка

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by Softage
Back To Top