Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Новости

Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево

  • 5 ноември 2018
Усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево

На 31.10.2018 год. во Општина Крушево, како резултат на напорната и неуморна работа на Младинскиот Совет, Општината како и членовите на работната група, беше усвоена Локалната младинска стратегија на Општина Крушево и двегодишниот акционен план.

На создавањето и усвојувањето на стратегијата им претходеа низа од активности кои имаа за цел да ги мапираат потребите и проблемите на младите во Општина Крушево, како и да овозможат воспоставување на структура за подготовка на стратегијата.

Со донесувањето на стратегијата се прави значителен чекор напред кон отстварувањето на нејзината цел: зголемување на активното учество на младите во политичкиот, социјалниот, економскиот и културниот живот во локалната заедница.

Стратегијата е со времетраење од пет години и во неа се лоцирани клучните приоритети за младите луѓе во Општина Крушево. 

Проектот "Креирање на Локална Младинска Стратегија во Општина Крушево" е поддржан во рамки на шемата за регрантирање на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ спроведуван од страна на АЛДА, Здружението на финансиски работници на локалните самоуправи и јавните претпријатија и Европското движење на Р.Македонија и финансиски поддржан од Европската Унија.

Повеќе информации за регрантираните проекти на следната ВРСКА. 

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Барај

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

Дигитална библиотека

Посетете ја нашата дигитална библиотека и преземете документи

Апликација

Во изработка

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by Softage
Back To Top