Локална демократија

Once Upon a Time...

Search
× Search
en-USmk-MKsq-AL
Language

Новости

Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане

  • 1 ноември 2018
Одржан вториот граѓански форум во Општина Старо Нагоричане

На 30.10.2018 год. во Општина Старо Нагоричане се одржа вториот граѓански форум, како придонес на граѓаните кон изработката на стратегијата за локален економски развој.

На форумот беа анализирани силните и слабите страни на Општината, по што следеше кратка презентација на истите како и дискусија на кој начин можат да се подобрат слабите страни и какви акции можат да произлезат во иднина за таа намена.

Вториот граѓански форум е организиран во рамки на проектот "Локалната заедница и општината заеднички ја креираат стратегијата за локален економски развој", и е поддржан во рамки на шемата за регрантирање на проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ спроведуван од страна на АЛДА, Здружението на финансиски работници на локалните самоуправи и јавните претпријатија и Европското движење на Р.Македонија и финансиски поддржан од Европската Унија.

Повеќе информации за регрантираните проекти на следната ВРСКА.

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Барај

E-информатор

Следете ги новостите во рамките на проектот или претплатете се на е-информаторот и сите информации ќе ги добивате на вашата е-адреса

Дигитална библиотека

Посетете ја нашата дигитална библиотека и преземете документи

Апликација

Во изработка

 

 

Оваа интернет-страница е направена со финансиска поддршка од Европската унија. Содржината на интернет-страницата во целост е одговорност на партнерите и не секогаш ги одразува погледите и ставовите на Европската унија.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2019 by Softage
Back To Top